top of page
רוב העיר חיפה

הרשימה שלנו

1. סאלי עבד

בת 32, ילידת מעיליא, למדה כלכלה, ומדעי המדינה באוניברסיטת אירלהם בארה"ב. נשואה לאילי, שעובד בבית-חולים בעיר, והם חיים יחד בוואדי סאליב. סאלי ואילי עברו לגור בחיפה מתוך רצון לחיות בסביבה עירונית, שיש בה חיים קהילתיים ותרבותיים פלסטיניים, שבה יוכלו לגדל יום אחד ילדים בסביבה שתכבד ותטפח את הזהות שלהם. אחת הסוגיות שמעסיקות אותה, היא דמותה של מערכת החינוך הערבית בחיפה: האם בתי-הספר וגני הילדים יהיו מרחב בטוח ומקבל, שמנוהל באופן ציבורי, בלי שכר לימוד יקר? סאלי עובדת כמנהלת פיתוח משאבים ועוסקת ביום-יום בפיתוח אסטרטגי ובארגון קהילתי. מביאה איתה ניסיון של שנים בבניית קהילות, קמפיינים ותנועות. היא מעוניינת לקדם חזון של הפיכת חיפה למרכז התרבותי והציבורי של החברה המשותפת בישראל, באמצעות קידום שוויון בין השכונות, יצירת מרחב אורבני, מגוון ותוסס, וחיזוק האופי הרב-תרבותי של העיר.

2. אלעד הראל

בן 39, נשוי ואב לשניים, פעיל חברתי ומתכנן ערים. גדל בשכונת כבאביר, וכיום חי בשכונת שפרינצק. בשנים האחרונות עבד כמנהל תחום תכנון עיר בעיריית עכו ובחברה פרטית לייעוץ חברתי ושיתוף ציבור בתהליכי תכנון. כיום מנהל את המרכז לדיור קואופרטיבי. בעל ניסיון בבניה וביצוע של אסטרטגיה עירונית, ארגון תושבים ועובדים סביב נושאים שונים. חשוב לו לקדם בחיפה תהליכים המובילים לצמיחה עירונית, שותפות יהודית-ערבית, שוויון בין השכונות, טבע עירוני, קהילתיות ודמוקרטיה שכונתית.

3. עורווה אדם

בן 30, תושב שכונת הדר כבר 12 שנה, מנהל פרויקט בית אל-מים למען הקהילה הגאה הערבית, וצלם. מביא איתו ניסיון בפעילות בקהילה הלהט"בית, פעילות למען קהילות מוחלשות, הובלת קמפיינים ושינוי מדיניות בתחומים אלו. חשוב לו לחזק את החיים המשותפים בחיפה, להביא שקט וביטחון לתושבים הערבים בעיר, לקדם שוויון "על מלא" לכל הקהילות.

4. עופרי פרץ

בת 26. גרה בהדר. עובדת סוציאלית, מארגנת עובדים וסטודנטית לתואר שני בתכנון ערים בטכניון. מביאה איתה ניסיון באקטיביזם פמיניסטי (מפיקת צעדת המופקרות החיפאית, חברה ורכזת פרויקט במרכז "אשה לאשה"); ובארגון קהילתי של דיירות ודיירים בפורום הדיור הציבורי, וכמו כן בארגון של עובדים במגוון של מסגרות למען מאבק משותף על הזכויות שלהם. חשוב לה לקדם את תחום הרווחה והדיור בעיר: תקצוב ראוי של תקנים ומוסדות רווחה, דיור ציבורי ובר-השגה, שינוי עמוק של תפיסה בשירותים הציבוריים בעיר "מצדקה לצדק".

5. אסף יקיר

בן 30, גר ברמת הדר. דוקטורנט למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה. השתתף במאבקי עובדים (המאבק להעסקה ישירה, ליווי ועד עובדי מוזיאוני חיפה, וכיום נציג בוועד הסגל הזוטר באוניברסיטה). רוצה לקדם העסקה הוגנת בעירייה, מדיניות תקצוב שוויונית לכל הקהילות ובכל השכונות, ופתרונות דיור ציבורי ראויים.

6. יסמין ויס

בת 24, תושבת שכונת הדר, חברת תנועת החלוץ להגשמה משותפת, וסטודנטית לסוציולוגיה והיסטוריה בתכנית בארי. בשנים האחרונות פעילה למען צדק סביבתי וחברתי, ובעלת ניסיון בליווי וארגון תושבים וקהילות. חשוב לה להביא לשיפור הביטחון והרווחה של כל התושבים והתושבות, לקדם דיור בר השגה, להבריא את מפרץ חיפה מהזיהום, ולהחזיר הכוח לתושבים, לקהילות השונות ולשכונות.

7. יובל שליסל

בן 28 מהכרמל. לומד לתואר שני בכלכלה באוניברסיטת חיפה, בה הוביל התארגנויות של סטודנטים למען זכויותיהם. ממקימי ועד שוכרי הדירות העירוני. רוצה לקדם בעיר את התפיסה שקורת גג נועדה לאנשים ולא לעשיית רווח, ולהביא ליישום פתרונות דיור ברי השגה לאוכלוסיות שונות.

8. ענת זלצברג

בת 31 מהדר. חוקרת במכון וולטר ליבך לדו-קיום יהודי-ערבי. פעילה פמיניסטית ולהט״בית. עסקה בעבר בדוברות פוליטית, ייעוץ פרלמנטרי, תקשורת ואקטיביזם בתחום הפלורליזם הדתי בישראל. מגישת הפודקאסט "תולדות המיניות" על היסטוריה ופוליטיקה קווירית. רוצה לחזק את הביטחון האישי ברחובות, לטפח את האופי הייחודי של החיים המשותפים בחיפה ואת מגוון הקהילות בעיר, ולאפשר לצעירות וצעירים חיפאים לחיות, לעבוד ולשגשג בעיר.

9. עדי אופיר

בן 35. בזוגיות עם שיר. גר בבת גלים. דוקטורנט בבית הספר למדעי הסביבה ומנהל מעבדת gis ומדע נתוני המרחב בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת חיפה. מתמחה בקיימות עירונית. רוצה לראות את חיפה בתור עיר שמקדמת סביבה וקיימות, תוך השקעה ופיתוח לכל תושביה.

10. יובל פייגלין

בן 40, גר בדרך הים, חיפאי מלידה, אדריכל, מורה ואמן. מאמין שהעירוניות בחיפה חייבת להתחדש בצורה שתייצר ערך מקומי לשכונות ולקהילות ולהיבנות יחד איתן. מביא איתו ניסיון של 20 שנה ביזמות קהילתית וחינוכית בבת גלים, חבר הנהגה והורה בקהילת יד ביד. חשוב לו לקדם חינוך איכותי ושיוויוני בעיר, בנייה ופיתוח של תשתיות קהילתיות, והתארגנויות תושבים כהזדמנות לצמיחה.

רוב העיר היא תנועה של אנשים, ומקיימת דמוקרטיה פנימית. מה זה אומר? שבשונה מפוליטיקאים אחרים בעיר, המועמדים שלנו לא סתם מדברים על דמוקרטיה ושוכחים מאיתנו יום לאחר הבחירות, אלא רואים את עצמם באמת כשליחי ציבור המחויבים לפעול על פי ערכי התנועה, החלטותיה ומנגנוניה הדמוקרטיים. על מנת להבטיח את המחויבות שלהם ושלהן להחלטות התנועה - המועמדות והמועמדים שלנו חתמו על הצהרת מחויבות שבה הם מתחייבים לפעול על פי החלטות המוסדות הדמוקרטיים של התנועה בכל השאלות העקרוניות שעל סדר היום. כי ברוב העיר כולנו בעלי הבית.

bottom of page